De la joacă la profit

Postat la 05 februarie 2024 740 afişări

De la joacă la profit

În opt ani de antreprenoriat, cu investiţii ce au depăşit jumătate de milion de euro, antreprenoarea Andreea Moldovan a construit afacerea Love you Choux & Livrez Fericire, care a ajuns la rulaje de 1,1 milioane de euro şi o echipă de 27 de angajaţi, o parte din ei fiind recrutaţi prin intermediul OLX Locuri de Muncă.

„Livrez Fericire a început dintr-o joacă. Eram de meserie bucătar însă m-a atras mereu partea de cofetărie, patiserie şi brutărie. Am facut o pâine pentru mine acasă şi evident că am postat-o pe Instagram. După aceea, m-a sunat un prieten să-i fac şi lui pentru restaurant nişte chifle de burger. Un an mai târziu, m-a sunat cineva de la un lanţ important de restaurante din Bucureşti, pentru că doreau să folosească chifle de la mine pentru burgerii lor. O lună mai târziu aveam laboratorul gata, autorizaţiile luate, cuptoarele coceau. Aşa a început povestea în martie 2016”, povesteşte Andreea Moldovan, owner pastry chef la Love you Choux & Livrez Fericire, despre începuturile sale în domeniul antreprenorial.

Investiţia iniţială, în urmă cu opt ani, a fost de peste 30.000 de euro. „Prima sărbătoare mare, unde am lansat Cozonacii Grăsuţi®️, a fost Paştele din 2016”, iar de atunci afacerea a prins aripi, intrând pe o pantă ascendentă care se menţine şi în prezent. Apoi, mai spune antreprenoarea, a reinvestit tot profitul în dezvoltare, iar în februarie 2018 a lansat pe piaţă conceptul unic LOVE YOU CHOUX, despre care spune că a avut un succes răsunător. În iunie 2019, a ales un spaţiu pentru primul magazin fizic, în afara laboratorului, pe Calea Victoriei 136 (Bucureşti), şi pentru amenajarea acestuia a fost necesar un buget care a depăşit 50.00 de euro. În 2020, după perioada de lockdown, magazinul şi-a deschis porţile pentru clienţi, pas care a fost cel mai important în dezvoltarea afacerii, pentru că a depăşit graniţele impuse de lucrul exclusiv în laborator.

În decembrie 2020 a fost deschisă a doua locaţie, lângă primul laborator, un spaţiu de vânzare mic şi cochet dedicat zonei de nord. La finalul lui 2021 laboratorul a fost mutat într-un spaţiu de peste 300 mp, în urma unei investiţii de peste 150.000 de euro.

„În decembrie 2022 am deschis a treia locaţie, cea de care sunt extrem de mândră, fiind un spaţiu pentru care m-am luptat cu greii din industrie. Este în spatele Ateneului Român, pe un colţ absolut superb, la care visam de mică. Chiar am fost fascinată de mic copil de această stradă pentru că mereu mi s-a părut că este cea mai frumoasă din Bucureşti”, declară Andreea Moldovan. Conceptul, pentru dezvoltarea căruia a fost alocat un buget de circa 250.000 de euro, este mai complex faţă de celelalte spaţii, incluzând şi o zonă de cafenea de specialitate, dar un cocktail bar. „Totul este mult mai dinamic, iar partea cu barul pe mine mă fascinează teribil. Am luat foarte în serios mixologia, folosim şi în drink-uri doar ingrediente naturale, ne pregătim tot în casă. Evităm să folosim siropuri aromate cu tot felul de ingrediente pe care nu le putem citi repede de pe etichete”, afirmă antreprenoarea.

Tot ea povesteşte că în acest moment are o „echipă unită formată din 27 de oameni frumoşi, dedicaţi, muncitori, cu care ne mândrim tare. Evident, anunţurile de locuri de muncă sunt principalul mecanism de recrutare. Şi ce alt canal de căutare mai puternic decat OLX Locuri de Muncă? Am ajuns la concluzia că, în industria noastră, OLX Locuri de Muncă este cel mai la îndemână motor de căutare pentru viitorul nostru coleg. Am încercat şi pe alte căi, pe social media şi alte platforme de recrutare, însă pentru noi, OLX Locuri de Muncă s-a dovedit platforma cu cea mai mare rată de conversie - răspunsul posibililor angajaţi vine mereu când ai nevoie. Iar impactul este uriaş, deoarece fără echipa completă, nu putem funcţiona la capacitate maximă”, declară Andreea Moldovan.

OLX Locuri de muncă este platforma de recrutare online preferată de sectorul candidaţilor blue şi grey collar, având peste 570.000 de anunţuri de angajare publicate pe parcursul anului 2023. Este locul unde candidaţii şi angajatorii din toată ţara se întâlnesc, una dintre cele mai tranzitate platforme de recrutare în sectorul de blue şi grey collar. Peste 128.000 de companii au recrutat în anul 2023, alegând platforma OLX Locuri de Muncă. Peste 3 milioane de români şi-au căutat un loc de muncă prin intermediul platformei OLX în 2023 şi au generat peste 6.1 milioane de aplicări la anunţurile de angajare disponibile în 2023. Angajaţii buni nu sunt pe toate gardurile. Dar sunt mulţi pe OLX Locuri de Muncă. Omul potrivit la locul de muncă potrivit.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.