Coca-Cola: In unele tari, folosim diferite tipuri de indulcitori, dar asta nu afecteaza in nici un fel calitatea produsului

Autor: Razvan Muresan Postat la 15 aprilie 2011 187 afişări

Oficialii Coca-Cola sustin ca standardele companiei sunt aceleasi in toate tarile in care se comercializeaza produsele sale. Replica vine dupa ce Asociatia Consumatorilor din Slovacia a observat ca produsele sunt mai slabe calitativ in estul Europei, comparativ cu alte state.

"Coca-Cola este produsa la aceleasi standarde superioare de calitate peste tot in Europa si in lume, avand la baza o reteta pe care o folosim de 125 de ani. In unele tari, folosim diferite tipuri de indulcitori, dar acest lucru nu afecteaza in nici un fel calitatea produsului. Siropul de fructoza-glucoza este unul dintre indulcitorii folositi in multe tari din intreaga lume, inclusiv in Statele Unite ale Americii", se arata intr-un comunicat de presa remis BUSINESS Magazin.

In Romania, in mod specific, la fel ca in multe alte tari din Europa, inclusiv Germania si Austria, zaharul este folosit ca indulcitor in procesul de productie pentru Coca-Cola, sustin oficialii companiei. Apoi, furnizorul de zahar este acelasi cu cel Austria.

"Suntem surprinsi de presupusul rezultat al analizelor realizate pentru produsele noastre din Romania si vom investiga prin toate mijloacele acuratetea informatiilor si cauza acestei confuzii", a declarat Ibolya Szabo, senior communication manager al Coca-Cola Europe.

Potrivit Mediafax, marile companii multinationale care comercializeaza bauturi si mancare ambaleaza produse de diferite calitati sub acelasi nume in functie de tara europeana careia ii sunt destinate, arata rezultatele unei anchete a Asociatiei slovace a consumatorilor. Produsele controlate erau Coca-Cola, ciocolata Milka, piper negru si rosu Kotanyi, cafea instant Nescafe Gold, boabe de cafea Jacobs Kronung si cafea Tchibo Espresso.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coca-cola,
productie,
fmcg,
replica,
calitate
/analize/comert/coca-cola-in-unele-tari-folosim-diferite-tipuri-de-indulcitori-dar-asta-nu-afecteaza-in-nici-un-fel-calitatea-produsului-8161215
8161215
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.