Cinci grafice pentru a înţelege gravitatea situaţiei de pe bursele din Asia şi Europa

Postat la 24 august 2015 685 afişări

Un val de panică a cuprins investitorii din lumea întreagă, după cu bursa din China s-a prăbuşit astăzi, alimentând temerile că o nouă criză financiară ar putea izbucni cât de curând.

Investitorii din jurul lumii încep să facă pariurile după o deschidere dramatică a burselor europene şi americane, în condiţiile în care pieţele din Asia şi Orientul Mijlociu sunt în picaj.

Indicele Nikkei al Japoniei a deschis în scădere cu 4,6%, în timp ce Shanghai Composite, indicele de referinţă al Chinei, s-a prăbuşit cu 8,5%, cel mai mult după 2007, după ce investitorii s-au îngrămădit să plece din cauză că guvernul de la Beijing nu a intervenit pentru a readuce piaţa pe linia de plutire sau pentru a reduce dobânzile.

În continuare, vă prezentăm 5 grafice care încearcă să explice situaţia dramatică de pe burse.

1. Evoluţia indicelui Shanghai Composite este cel mai grăitor - bursa a pierdut toate câştigurile înregistrate de la începutul acestui an

sursa: Bloomberg

2. Evoluţia indicelui Hang Seng din Hong Kong

sursa: Quartz

3. Evoluţia indicelui din Taiwan

sursa: Quartz

4. Evoluţia preţului cuprului pe bursa din Marea Britanie

sursa: Quartz

5. Evoluţia mai multor valute faţă de dolar

sursa: Quartz

Urmărește Business Magazin

/analize/cinci-grafice-pentru-a-intelege-gravitatea-situatiei-de-pe-bursele-din-asia-si-europa-14686408
14686408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.