Zona din România unde aseară a fost mai frig decât în Siberia

Postat la 14 decembrie 2016 921 afişări

Zona din România unde aseară a fost mai frig decât în Siberia

La Miercurea Ciuc, în jurul orei patru dimineaţa, termometrele au a coborât  la minus 22 de grade. În timp ce, tot azi noapte, în oraşul Irkutsk, din Siberia, au fost minus 17 grade, iar la Novosibirsk, minus 10.

A fost cea mai rece noapte din acest sezon. A fost prevăzută de meteorologi care au precizat apoi şi că în Harghita, temeperaturile negative nu sunt ceva neobişnut în această perioadă.

În piaţa centrală, câţiva producători şi-au expus marfa pe tarabă: usturoi, miere, nucă şi prune uscate care nu-şi pierd calităţile chiar dacă sunt expuse la ger.

Ger a fost şi la Joseni, unde mercurul a coborât la minus 19 grade, la Odorheiu Secuiesc, minus 17 grade iar la Topliţa, minus 16 grade Celsius.

Recordul negativ al acestei zile este de minus 26 de grade, la Joseni în 1983.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.