Ziua cea mai lunga. Bursele europene si-au revenit dupa ce incepusera ziua in scadere

Postat la 08 august 2011 10 afişări

Bursele europene au recuperat scaderile din deschiderea sednitei de luni si au trecut pe plus, dupa ce traderii au semnalat prezenta Bancii Centrale Europene (BCE) pe piata obligatiunilor italiene si spaniole, transmite Reuters.

Indicele european de referinta FTSEurofirst 300 a crescut cu 0,6%. Indicele IBEX al bursei de la Madrid a urcat cu 3,6%, iar FTSE MIB - Milano a avansat cu 4,4%.

Marile piete europene au deschis in scadere, trase in jos de sectorul minier, afectat de temerile privind cererea din SUA dupa ce Standard & Poor's a redus ratingul tarii cu o treapta, la AA+.

BCE a anuntat duminica seara ca va "implementa activ" programul de achizitii de obligatiuni, sugerand ca va cumpara titluri italiene si spaniole de pe piata secundara pentru a impiedica efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.

Randamentele obligatiunilor celor doua tari au scazut puternic luni, iar moneda euro s-a apreciat, datorita masurilor BCE.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
crestere,
Europa
/actualitate/ziua-cea-mai-lunga-bursele-europene-si-au-revenit-dupa-ce-incepusera-ziua-in-scadere-8584554
8584554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.