ZF Digital '13: focus pe piaţa de echipamente telecom

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 20 octombrie 2013 72 afişări

Evoluţiile de pe piaţa de echipamente de comunicaţii pentru furnizorii de servicii de telecom vor fi discutate în prima zi a conferinţei ZF Digital ’13 cu reprezentanţii a trei jucători-cheie de pe piaţa de profil: Florin Petolea - şeful Alcatel-Lucent România, Giovanni Dalla-Vedova, sales manager la Ericsson, şi Vlad Doicaru, integrated accounts director la Huawei.

ZF Digital '13: focus pe piaţa de echipamente telecom

Timp de două zile, în 22-23 octombrie, Ziarul Financiar va analiza alături de unii dintre cei mai importanţi actori din piaţa IT&C - de la giganţii pieţei locale de comunicaţii până la start-up-uri din online şi jucători din piaţa de software - evoluţiile şi perspectivele economiei digitale.

Cum va afecta scăderea prognozată cu 71% a tarifelor de interconectare din telefonia mobilă de la 1 ianuarie 2014 businessul acestor companii în condiţiile în care veniturile operatorilor ar urma să scadă cu peste 200 de milioane de euro? Ce bugete şi-au calculat pentru anul viitor producătorii de echipamente pentru comunicaţii? Cum s-ar schimba ofertele de servicii ale companiilor de telecom locale dacă acestea ar achiziţiona cele mai recente tehnologii ale Alcatel- Lucent, Ericsson sau Huawei?

Dincolo de vânzarea de echipamente de comunicaţii către operatori, o temă de interes este şi cea a evoluţiei înregistrate de centrele de servicii şi de cercetare şi dezvoltare deţinute de cele trei companii în România. Alcatel-Lucent, Ericsson şi Huawei au împreu­nă în România circa 4.000 de angajaţi - mai mult decât cel mai mare operator de telefonie mobilă -, în condiţiile în care fiecare dintre companii are pe plan local şi centre cu sute de angajaţi care furnizează servicii sau sunt implicate în activităţi de cercetare.

Pe segmentul serviciilor de comunicaţii, directorii executivi ai Cosmote şi Romtelecom, Orange şi UPC, cărora li se alătură directorul financiar al Vodafone vor discuta - pentru prima oară într-o asemenea formulă - despre evoluţiile din industrie şi despre planurile pentru anul 2014. Acordul de network sharing dintre Orange şi Vodafone, impactul scăderii brutale a tarifelor de interconectare asupra investiţiilor, dar şi cât de probabilă ar fi o consolidare a pieţei se vor număra printre temele abordate în cadrul panelului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zf-digital-13-focus-pe-piata-de-echipamente-telecom-11543243
11543243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.