Zece oraşe din China, în carantină din cauza noului coronavirus

Autor: Mircea Olteanu Postat la 24 ianuarie 2020 78 afişări

Zece oraşe din China, în carantină din cauza noului coronavirus

Zece oraşe din China au fost puse în carantină de autorităţi, ca măsură de a precauţie pentru opri răspândirea noului coronavirus depistat iniţial la Wuhan din provincia Hubei, care până în acest moment a ucis 25 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectaţi, relatează The Telegraph.

În total, autorităţile au suspendat transportul public în zece oraşe din provincia Hubei în urma epidemiei, a relatat cotidianul Hubei Daily.

Autobuzele nu vor mai circula în oraşele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi, iar la Ezhou au fost închise gările.

În oraşul Zhijiang, toate locurile publice au fost închise, cu excepţia spitalelor, supermarketurilor, pieţelor agricole, benzinăriilor şi farmaciilor, a precizat Hubei Daily.

Trenurile şi autobuzele nu mai circula de joi în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraş pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraş nici prin alte mijloace. Potrivit Reuters, în Huanggang au fost raportate 12 cazuri de infecţie cu virusul.

Autorităţile au anulat o serie de evenimente publice şi din alte părţi ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, şi au închis Oraşul Interzis din Beijing.

De asemenea, parcul de distracţii Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat.

Festivităţi speciale erau pregătite pentru Noul An Lunar al Şobolanului în zona Locuinţei lui Mickey Mouse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
boli,
epidemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.