Zborul MH17, probabil doborât din eroare de către oameni slab pregătiţi - oficiali americani

Postat la 23 iulie 2014 46 afişări

Zborul MH17 probabil a fost doborât "din eroare", deasupra estului Ucrainei, de către separatişti proruşi slab pregătiţi, potrivit unor oficiali americani din domeniul securităţii.

Zborul MH17, probabil doborât din eroare de către oameni slab pregătiţi - oficiali americani

 "Explicaţia cea mai plauzibilă este că e vorba de o eroare" şi că racheta a fost lansată "de un echipaj slab pregătit", dat fiind faptul că sistemul utilizat - o baterie de rachete sol-aer de fabricaţie rusească Buk - necesită un anumit grad de cunoaştere şi de pregătire, a anunţat marţi un oficial american din domeniul securităţii, sub acoperirea anonimatului.

Chiar dacă racheta a fost lansată dintr-o zonă controlată de rebeli, este imposibil, pentru moment, de spus cine "a apăsat butonul" şi de ce, a adăugat acest oficial.

El a subliniat, de altfel, că serviciile americane de informaţii nu sunt în măsură să spună dacă ruşi erau prezenţi sau nu la baterie în momentul lansării rachetei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zborul-mh17-probabil-doborat-din-eroare-de-catre-oameni-slab-pregatiti-oficiali-americani-12960782
12960782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.