Wizz Air a numit prima femeie comandant de bază, în România - FOTO

Autor: Alina Oprea Postat la 18 iunie 2015 390 afişări

Wizz Air a numit, la Otopeni, prima femeie comandant de bază în reţeaua de transport proprie, a anunţat joi compania aeriană low-cost.

"Începând cu această lună, Andreea Liţescu este Comandant de bază la Bucureşti Otopeni. Totodată, este pentru prima dată când o femeie pilot ocupă această funcţie în România", se arată într-un comunicat al Wizz Air.

Liţescu a absolvit Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi a urmat cursurile Facultăţii de Inginerie Aerospaţială Bucureşti. Cariera sa aviatică a început cu operarea unei aeronave Boeing 737 pentru o altă companie aeriană, iar în aprilie 2011 s-a alăturat Wizz Air în calitate de Senior First Officer. În noiembrie 2013 a devenit comandant şi de atunci a lucrat la Bucureşti.

Wizz Air operează o flotă de 61 de aeronave Airbus A320 de la 22 baze, pe 380 de rute care asigură legătura între 112 destinaţii din 38 de ţări. Toate zborurile sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri.

Wizz Air are peste 2.200 de angajaţi şi a transportat 16,5 milioane de pasageri în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
WIZZ AIR,
CONDUCERE BAZĂ,
/actualitate/wizz-air-a-numit-prima-femeie-comandant-de-baza-in-romania-foto-14468633
14468633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.