WikiLeaks: SUA incercau sa convinga tari UE, inclusiv Romania, sa sustina abordarea fata de Iran

Postat la 03 februarie 2011 15 afişări

Statele Unite incercau sa convinga, in 2008, aliati europeni, inclusiv Romania, sa sustina o abordare comuna care consta in exercitarea de presiuni asupra Chinei pentru a opri exporturile de echipamente ce puteau fi utilizate la programul iranian de inarmare, conform site-ului WikiLeaks.

Conform unui mesaj diplomatic din septembrie 2008, strategia SUA de blocare a programului nuclear iranian si a celui de obtinere a instalatiilor militare pentru arme de distrugere in masa includea presiuni asupra Chinei pentru implementarea cu strictete a rezolutiilor Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite. "In acest sens, abordam state-cheie pentru a coopera in a convinge Beijingul sa nu le mai permita firmelor chineze sa vanda sisteme folosite in programul iranian de inarmare, sisteme care pot fi transferate de Iran teroristilor sau insurgentilor din Orientul Mijlociu si Afganistan.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Wikileaks,
secrete,
sua,
romania,
iran
/actualitate/wikileaks-sua-incercau-sa-convinga-tari-ue-inclusiv-romania-sa-sustina-abordarea-fata-de-iran-7948126
7948126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.