WikiLeaks publică e-mailurile directorului CIA, după ce contul său privat a fost piratat

Autor: Ioana Bojan Postat la 22 octombrie 2015 135 afişări

Site-ul WikiLeaks a publicat miercuri o serie de e-mailuri de pe contul privat al directorului CIA, John Brennan, după ce un hacker anonim a declarat că a reuşit să acceseze contul acestuia, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

Documentele includ un chestionar completat de Brennan atunci când candidatura sa era examinată de administraţia Barack Obama, un memorandum pe tema Iranului adresat lui Obama şi o scrisoare de la un senator, privind folosirea torturii împotriva suspecţilor de terorism.

New York Post a relatat săptămâna aceasta că un hacker adolescent a contactat ziarul şi a afirmat că a accesat contul de e-mail de pe AOL al lui Brennan, precum şi un cont de e-mail al secretarului american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson.

Un purtător de cuvânt al CIA a declarat miercuri că familia Brennan este victima unei infracţiuni, precizând că, din câte se pare, nicio informaţie clasificată nu a fost compromisă.

"Accesarea ilegală a contului familiei Brennan este o infracţiune, iar familia Brennan este victima", a subliniat purtătorul de cuvânt. "Documentele electronice ale familiei Brennan au fost piratate cu intenţii maliţioase şi acum sunt distribuite pe Internet. Acest atac este ceva ce s-ar putea întâmpla oricui şi ar trebui condamnat, nu promovat", a adăugat acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
CIA,
WIKILEAKS
/actualitate/wikileaks-publica-e-mailurile-directorului-cia-dupa-ce-contul-sau-privat-a-fost-piratat-14857943
14857943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.