Washingtonul respinge sugestia lui Lavrov că SUA şi-a schimbat poziţia faţă de războiul din Siria

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 24 septembrie 2015 20 afişări

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Statele Unite sunt tot mai receptive faţă de poziţia Moscovei cu privire la războiul civil din Siria, o afirmaţie respinsă imediat de către Washington, relatează Reuters în pagina electronică.

"Eu cred că americanii sunt mult mai receptivi (acum) la argumentele pe care le prezentăm noi de mai mulţi ani", a declarat Lavrov pentru presă la Moscova.

El se referea la afirmaţiile secretarului de Stat american John Kerry de săptămâna trecută, în urma reluării discuţiilor la nivel militar pe tema Siriei - în care războiul civil nu dă semne de atenuare după patru ani şi jumătate - între Washington şi Moscova.

Washingtonul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de susţinerea de către Moscova a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, pe care Statele Unite îl îndeamnă să plece de la putere pentru a permite un proces de tranziţie.

"Nu există nicio schimbare în poziţia sau îngrijorările noastre faţă de ceea ce face Rusia în Siria", a declarat John Kirby, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Secretarul Kerry a fost clar şi consecvent. Vom saluta un rol constructiv al Rusiei în lupta împotriva ISIL (unul dintre acronimele grupării Statul Islamic), dar dacă ei sunt acolo să-i consolideze poziţia lui al-Assad, acest lucru contravine oricărui efort de a pune capăt conflictului", a adăugat Kirby.

O sporire a prezenţei militare a Rusiei în Siria a complicat eforturile americane în lupta împotriva Statului Islamic (SI) în această ţară. O coaliţie condusă de către Statele Unite a efectuat atacuri aeriene ţintite asupra grupării extremiste în ultimul an.

Separat, o sursă diplomatică rusă a declarat miercuri că Moscova vede şanse tot mai mari ale unui acord internaţional cu privire la Siria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
SIRIA
/actualitate/washingtonul-respinge-sugestia-lui-lavrov-ca-sua-si-a-schimbat-pozitia-fata-de-razboiul-din-siria-14745635
14745635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.