Wall Street Journal: Retrogradarea SUA va ramane doar un moment in cronica declinului puterii economice a SUA

Postat la 07 august 2011 11 afişări

Retrogradarea in premiera a ratingului Statelor Unite de la nivelul AAA ar putea genera turbulente in piete, zilele viitoare, dar va ramane in istorie doar ca un moment in cronica declinului puterii economice a SUA, potrivit analistilor contactati de Wall Street Journal (WSJ).

Economistul sef pe SUA al companiei de cercetare Capital Economics, Paul Dales, a declarat ca pietele ar putea avea "o reactie adversa", dar isi vor reindrepta in scurt timp atentia catre datele economice, care "nu sunt grozave".

"Pierderea ratingului AAA de catre America este cel mai clar semnal de pana acum ca urmarile crizei financiare globale vor fi resimtite pentru multi ani", a afirmat el.

Momentul ales de Standard & Poor's pentru retrogradarea SUA i-a surprins pe unii participanti la piata si a inchis o saptamana tumultoasa pentru pietele globale, insa unii observatori noteaza ca decizia S&P a putut fi anticipata in ultimele saptamani, in timpul certurilor din Congres privind plafonul datoriei de stat.

Presedintele Springer Financial Advisors, Keith Springer, a declarat ca decizia anuntata vineri seara de S&P "nu a fost chiar o surpriza pentru piete, care luasera deja in calcul amenintarea unei retrogradari, de unde si caderea de saptamana trecuta".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retrogradare,
SUA,
criza
/actualitate/wall-street-journal-retrogradarea-sua-va-ramane-doar-un-moment-in-cronica-declinului-puterii-economice-a-sua-8581034
8581034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.