„Vulturii” de la Elliott Management, cel mai mare acţionar la Fondul Proprietatea, cumpără cea mai mare reţea de librării din Statele Unite, Barnes&Noble

Postat la 07 iunie 2019 68 afişări

Elliott Management, fondul de investiţii care vânează companii subevaluate sau aflate în dificultate, este aproape de a prelua una dintre cele mai vechi reţele de librării din Statele Unite ale Americii, Barnes & Noble, pentru 683 de milioane de dolari, anunţă Wall Street Journal, citat de CNBC.

„Vulturii” de la Elliott Management, cel mai mare acţionar la Fondul Proprietatea, cumpără cea mai mare reţea de librării din Statele Unite, Barnes&Noble

Acţiunile Barnes & Noble au crescut rapid pe burse cu 24%.

Negocierile sunt încă în curs de desfăşurare, fiind şi alte companii implicate în ofertă, iar şansele de a se executa dealul nu sunt sută la sută.

Barnes & Noble se află de mai mulţi ani sub presiunea Amazon, având înainte de anunţul ştirii o capitalizare de piaţă de 336 milioane de dolari, în scădere cu 25% în ultimul an.

Reţeaua include 600 de librării în Statele Unite. Compania are venituri de circa 1,2 miliarde de dolari şi o EBITDA  (profit înainte de amortizări, taxe şi depreciere) în valoare de 170 de milioane de dolari pe an.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
statele unite,
management,
retea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.