VREMEA se răceşte în majoritatea regiunilor. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Autor: Adrian Robu Postat la 15 octombrie 2014 62 afişări

Vremea se va răci, joi, în majoritatea regiunilor, dar valorile termice vor rămâne uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, îndeosebi în partea de sud-est a ţării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Joi, temporar cerul va avea înnorări accentuate şi vor cădea mai ales averse, însoţite trecător de descărcări electrice în Banat, Maramureş, Transilvania şi local în restul teritoriului. Mai ales în zona de munte, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Vântul va prezenta unele intensificări în centru, sud şi est, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în depresiuni şi în Dealurile de Vest şi 27 de grade în Dobrogea continentală, iar cele minime se vor încadra între 8 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, cu totul izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

LA BUCUREŞTI:

Joi, vremea rămâne mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 11...13 grade. Cerul va fi temporar noros, şi mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse slabe. Vântul va avea unele intensificări ziua, iar noaptea va slăbi treptat în intensitate. La începutul şi spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

ÎN ŢARĂ:

Vineri, cerul va avea, temporar, înnorări accentuate şi va ploua pe arii relativ extinse, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, la început în vestul şi nordul ţării, apoi şi în rest. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, pot fi însoţite de descărcări electrice şi mai ales în zonele de munte, pe spaţii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări pe crestele montane. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal la această dată, în majoritatea regiunilor. Maximele se vor situa între 16 grade în estul Transilvaniei şi în Maramureş şi 25 de grade în Lunca Dunării, iar minimele  între 7 şi 16 grade.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vremea,
starea vremii,
prognoza meteo
/actualitate/vremea-se-raceste-in-majoritatea-regiunilor-prognoza-meteo-pentru-joi-si-vineri-13391033
13391033
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.