Volksbank returnează clienţilor cu credite în franci elveţieni o serie de comisoane şi aplică reduceri la conversia împrumuturilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 mai 2015 841 afişări

Aproximativ 18.300 de persoane cu împrumuturi în franci elveţieni vor putea beneficia în perioada următoare de oferta Volksbank România care constă în returnări de comisioane şi reduceri. Iniţiativa aparţine Băncii Transilvania, în calitate de acţionar al Volksbank România. Oferta este valabilă în perioada 4 mai - 31 iulie, în peste 100 dintre sediile Volksbank din ţară, iar lista cu acestea poate fi consultată pe siteul Volksbank România.

Volksbank returnează clienţilor cu credite în franci elveţieni o serie de comisoane şi aplică reduceri la conversia împrumuturilor

Începând cu 4 mai clienţii Volksbank România vor fi contactaţi telefonic şi invitaţi la o întâlnire, la unul dintre sediile băncii ales de aceştia; vor avea prioritate clienţii care, în ciuda greutăţilor generate de creşterea cursului CHF din ultimii ani, au rămas buni platnici. La întâlnire vor fi prezentate detaliile ofertei, şi anume: totalul reducerilor; noul sold al creditului ca urmare a aplicării reducerilor; noua sumă lunară de plată; etapele care trebuie urmate pentru ca un client al Volksbank România să devină client al Băncii Transilvania. Clienţii au la dispoziţie o perioadă de minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei; programarea pentru semnarea efectivă a documentelor se face după acceptarea ofertei.

Oferta prevede returnarea sumelor deja plătite de clienţii cu credite în CHF, în contul comisionului de risc, prin diminuarea creditului în sold; o reducere de 22,5% pentru cei care acceptă conversia creditelor din franci elveţieni, aplicabilă la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei. Astfel, valoarea efectivă a reducerii totale diferă în funcţie de situaţia fiecărui client în parte, ţinându-se cont de soldul creditului, de sumele de plată scadente la care se face conversia, de eventuale restanţe şi penalităţi sau de situaţiile particulare în care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank România de către clienţi; conversia se va realiza la cursul BNR din data semnării documentaţiei, în faţa notarului public.

Până în data de 17 mai clienţii cu credite în franci elveţieni beneficiază, pentru plata ratelor curente, de un curs îngheţat la nivelul sfârşitului anului 2014.

Pentru clienţii cu credite în lei şi euro, începând cu 8 aprilie, nu se mai calculează şi nici nu se percepe comision de risc/administrare. În plus, după finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor în CHF, dar până la sfârşitul anului 2015, va fi returnat comisionul de risc achitat şi nerecuperat de clienţii cu credite denominate în alte monede decât CHF din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzătoare a soldului creditelor. Decizia Băncii Transilvania are efect pozitiv asupra a aproximativ 15.000 de clienţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/volksbank-returneaza-clientilor-cu-credite-in-franci-elvetieni-o-serie-de-comisoane-si-aplica-reduceri-la-conversia-imprumuturilor-14204990
14204990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.