J.K. Rowling, pe primul loc în topul celor mai bogaţi scriitori din Marea Britanie

Autor: Florin Badescu Postat la 04 mai 2015 69 afişări

J.K. Rowling, autoarea cărţilor din seria "Harry Potter", s-a menţinut pe primul loc în topul celor mai bogaţi scriitori din Marea Britanie, întocmit în fiecare an de publicaţia Sunday Times, informează contactmusic.com.

Astfel, celebra autoare a romanelor din franciza literară "Harry Potter" are o avere de 850 de milioane de lire sterline (1,1 miliarde de euro).

Scriitoarea Barbara Taylor Bradford, ale cărei romane de dragoste s-au vândut în peste 30 de milioane de volume în lumea întreagă, ocupă locul al doilea, cu o avere de 149 de milioane de lire sterline (202 milioane de euro).

Poziţia a treia este ocupată de scriitorul Jeffrey Archer, cu o avere de 140 de milioane de lire sterline (190 de milioane de euro).

Scriitoarea E.L. James, autoarea trilogiei erotice "Fifty Shades of Grey", se află pe locul al patrulea, cu o avere de 100 de milioane de euro.

Poziţia a cincea este împărţită de scriitorii Jackie Collins şi Ken Follett, care au fiecare o avere de 88,3 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
J.K. ROWLING,
AVERE,
SCRIITORI
/actualitate/j-k-rowling-pe-primul-loc-in-topul-celor-mai-bogati-scriitori-din-marea-britanie-14204139
14204139
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.