Vladimir Putin ordonă armistiţiu unilateral temporar în Ucraina

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 05 ianuarie 2023 93 afişări

Vladimir Putin ordonă armistiţiu unilateral temporar în Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, joi, aplicarea unui armistiţiu unilateral temporar în Ucraina, cu ocazia celebrării Crăciunului ortodox pe stil vechi.

Ordinul transmis armatei ruse pentru oprirea atacurilor este valabil în zilele de 6 şi 7 ianuarie.

"Ţinând cont de apelul Sanctităţii sale, Patriarhul Chiril, i-am ordonat ministrului Apărării să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact cu părţile din Ucraina, începând de pe 6 ianuarie la prânz, până pe 7 ianuarie la ora 24.00", a comunicat Kremlinul, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Rusiei a îndemnat şi trupele ucrainene să respecte armistiţiul pentru a le oferi credincioşilor ortodocşi, confesiune majoritară în Rusia şi Ucraina, ocazia "să participe la slujbele din Ajunul Crăciunului şi la slujba de Naşterea lui Hristos", subliniază Kremlinul.

Administraţia de la Kiev nu a reacţionat deocamdată la apelul Moscovei. Patriarhul Chiril, al Bisericii Ortodoxe Ruse, i-a cerut lui Vladimir Putin acest armistiţiu cu ocazia sărbătorii Crăciunului ortodox pe stil vechi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,
razboi,
armistitiu,
vladimir putin,
craciun

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.