Vladimir Putin: Doar un om "bolnav la minte" poate crede că Rusia va ataca NATO

Autor: Mihai Draghici Postat la 06 iunie 2015 80 afişări

Doar o persoană "bolnavă la minte" poate crede că Rusia ar putea ataca Alianţa Nord-Atlantică, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, afirmând că Statele Unite vor deteriorarea relaţiilor Moscovei cu UE şi sugerând că Washingtonul a provocat criza din Ucraina.

"Doar o persoană bolnavă la minte sau în somn îşi poate imagina că Rusia ar putea ataca NATO la un moment dat. Susţinerea acestei idei nu are sens, este lipsită de fundament", a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera.

"Dar poate că cineva are interesul de a alimenta aceste temeri. Eu pot doar să presupun. Spre exemplu, Statele Unite nu vor prea mult apropierea Rusiei de Europa. Nu o afirm, o spun ca ipoteză", a adăugat preşedintele Rusiei.

"Să presupunem că Statele Unite vor menţinerea rolului de conducere în comunitatea transatlantică. Au nevoie de o ameninţare externă, de un inamic, pentru a-şi garanta acest rol. Iar Iranul nu este o ameninţare care să intimideze suficient de mult. Cum poţi crea temeri? Dintr-o dată, izbucneşte criza din Ucraina. Rusia este forţată să acţioneze. Poate totul a fost cu intenţie, nu ştiu. Dar noi nu am făcut-o", a explicat liderul de la Kremlin.

"Vreau să vă spun: nu trebuie să vă temeţi de Rusia. Lumea s-a schimbat atât de mult încât, în acest moment, persoanele raţionale nu îşi pot imagina un conflict militar de o amploare atât de mare. Noi avem alte lucruri de făcut, vă pot asigura în acest sens", a insistat Vladimir Putin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
NATO,
/actualitate/vladimir-putin-doar-un-om-bolnav-la-minte-poate-crede-ca-rusia-va-ataca-nato-14414181
14414181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.