Moscova s-ar putea retrage din Tratatul INF dacă SUA staţionează rachete în Europa

Autor: Ioana Bojan Postat la 05 iunie 2015 97 afişări

Moscova s-ar putea retrage din Tratatul privind Forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF) dacă Statele Unite vor staţiona în Europa rachete îndreptate spre ţinte din Rusia, a declarat vineri senatorul rus Viktor Ozerov.

"Dacă Statele Unite decid să-şi sporească dispozitivele militare în Europa de Est şi aceste dispozitive sunt îndreptate împotriva Rusiei, aceasta va avea suficiente forţe şi mijloace pentru a da un răspuns adecvat: de la ieşirea efectivă din Tratatul INF, până la consolidarea bateriilor de sisteme cu rachete Iskander de-a lungul frontierelor sale occidentale", a afirmat Ozerov, care este preşedintele Comisiei pentru Apărare şi Securitate din Senatul rus, citat de Sputnik în pagina electronică

El a menţionat că Rusia îşi respectă integral angajamentele asumate în cadrul Tratatului INF şi că Washingtonul recunoaşte deschis că nu are nicio dovadă a încălcării acestui document de către Moscova.

Senatorul a apreciat că este absurd ca Rusia să fie ameninţată cu staţionarea de rachete în Europa. "Şantajul ar fi absurd în contextul actual în care Rusia posedă o triadă puternică de arme nucleare", a precizat el.

"Potenţialul forţelor armate ruse este în măsură să contracareze orice ameninţare", a conchis senatorul Ozerov.

Agenţia Associated Press a relatat joi că administraţia Obama analizează o serie de răspunsuri agresive faţă de presupusa încălcare de către Rusia a unui tratat din perioada Războiului Rece, inclusiv să staţioneze rachete cu lansare de la sol în Europa care pot distruge preventiv armament rusesc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
RACHETE,
Viktor Ozerov,
Tratatul INF
/actualitate/moscova-s-ar-putea-retrage-din-tratatul-inf-daca-sua-stationeaza-rachete-in-europa-14409725
14409725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.