Prefectul Constanţei a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Radu Mazăre

Autor: Cătălin Legănel Postat la 05 iunie 2015 167 afişări

Prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, a semnat, vineri dimineaţă, ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Radu Mazăre, după ce acesta şi-a prezentat demisia din funcţie.

"Având în vedere demisia domnului Radu-Ştefan Mazăre din funcţia de primar al Municipiului Constanţa, înregistrată la Primăria Muncipiului Constanţa, procesul-verbal al şedinţei Consiliului Local al Municipiului Constanţa prin care se ia act de demisia primarului şi referatul Secretarului Municipiului Constanţa, înregistrat la Instutuţia Prefectului-Judeţul Constanţa, astăzi, prefectul judeţului Constanţa, domnul Constantin Ion, a emis ordinul nr. 261/05.06.2015 prin care se constată încetarea de drept a mandatului Primarului Municipiului Constanţa, domnul Radu-Ştefan Mazăre, urmare a demisiei acestuia”, se menţionează într-un comunicat al Prefecturii Constanţa.

Ordinul semnat de prefect urmează să-i fie comunicat de către Compartimentul controlul legalităţii actelor şi contencios administrativ lui Radu Mazăre, dar şi Inspectoratului General al Poliţiei Romane, Consiliului Local al Municipiului Constanţa, Secretarului Municipiului Constanţa şi Ministerului Afacerilor Interne.

Radu Mazăre a demisionat, în 22 mai, din funcţia de primar al Constanţei, explicând motivele demisiei într-o scrisoare în care îşi cere iertare în faţa tuturor pentru greşelile făcute şi precizează că "dorinţa sa de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică nedreptăţile, stresul şi chinul" la care este supus de "atâta vreme". "Începând de astăzi (22 mai - n.r.) nu-mi mai doresc o viaţă publică politică", arăta Mazăre în mesajul respectiv.

Atribuţiile de primar au fost preluate de către viceprimarul Decebal Făgădău, după ce Radu Mazăre a fost arestat preventiv şi suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului.

La câteva zile după ce a renunţat la funcţia de primar, Radu Mazăre a demisionat şi din PSD. În luna martie, el renunţase la funcţia de preşedinte al social-democraţilor constănţeni, dar rămăsese simplu membru.

Radu Mazăre era primar al Constanţei din anul 2000, când a candidat ca independent, reuşind să-l învingă în turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Baltă, cu 66% din sufragiile electoratului constănţean. A fost singura dată când Mazăre a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Începând cu 2004, el a câştigat din primul tur toate alegerile pentru Primăria Constanţa, ajungând acum la cel de-al patrulea mandat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREFECT,
MAZĂRE,
ÎNCETARE MANDAT
/actualitate/prefectul-constantei-a-semnat-ordinul-de-incetare-a-mandatului-de-primar-al-lui-radu-mazare-14408654
14408654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.