Violenţe la protestul din Bucureşti. Mai mulţi răniţi, jandarmii au intervenit în forţă (VIDEO)

Postat la 15 ianuarie 2012 56 afişări

ACTUALIZAT 16 IANUARIE, ORA 0 - Protestul din Piaţa Universităţii a devenit violent în cursul serii de duminică, după ce o parte dintre manifestanţi au ieşit în bulevard, unii aruncând cu pietre şi bucăţi din caldarâm în jandarmi. Manifestanţii au ocupat piaţa si au blocat traficul.

Unii dintre protestari au aruncat cu torţe aprinse, cu pietre, cu bucăţi din caldarâm, tomberoane şi alte obiecte contondente, în bulevard şi spre jandarmi. Unul dintre jandarmi a fost rănit la cap. Totodată, unii dintre protestatari au aruncat cu sticle incendiare, o persoană fiind cuprinsă de flăcări şi apoi salvată de oamenii din jurul său.

Jandarmii au intervenit în forţă spre a evacua piaţa, folosind gaze lacrimogene şi bastoane. Un număr de 19 persoane au fost ridicate de dubele jandarmilor. Patru jandarmi şi 33 de protestatari au fost răniţi, 17 au ajuns la spital.

Manifestanţii, care la un moment dat ajunseseră la peste 2.000, au scandat "Jos Băsescu". Circa 300 de studenţi au venit dinspre zona Regie şi s-au alăturat manifestanţilor de la Universitate. Protestul a continuat ceva mai calm în faţa Teatrului Naţional şi a Facultăţii de Arhitectură, în timp ce manifestanţii violenţi, o parte dintre ei "ultraşi", suporteri ai echipelor de fotbal, s-au concentrat în intervalul dintre Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii, unde au continuat să arunce cu petarde, sticle şi pietre, spărgând vitrine de magazine şi bănci, distrugând chioşcuri şi staţii de autobuz şi dând foc la diverse obiecte, inclusiv maşini.

Jandarmeria a intervenit cu gaze lacrimogene spre a opri vandalismele şi a-i dispersa pe violenţi, reuşind să-i împingă dincolo de Piaţa Unirii, spre Bd. Dimitrie Cantemir, iar tunuri cu apă au fost aduse ca să stingă incendiile. Au fost ridicaţi în total 40 de protestatari violenţi, pe care forţele de ordine i-au identificat ca autori ai vandalismelor. Intre timp, grupurile de oameni din Piaţa Universităţii au început să se disperseze.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/violente-la-protestul-din-bucuresti-mai-multi-raniti-jandarmii-au-intervenit-in-forta-video-9148777
9148777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.