Vintu, Turcan si Stoian au dovedit nu doar perseverenta infractionala, ci si ignoranta

Postat la 10 septembrie 2010 24 afişări

Parchetul instantei supreme sustine ca, prin actiunile intreprinse in scopul zadarnicirii si ingreunarii executarii pedepsei a unui condamnat la 15 ani de detentie, Vintu, Turcan si Stoian au dovedit "nu doar perseverenta infractionala accentuata, dar si ignoranta fata de sistemul de justitie".

Mai mult, afirma procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), protectia societatii prin asigurarea efectivitatii unei hotarari judecatoresti este direct legata de stabilitatea sistemului judiciar.

Argumente care justifica arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcanu si Alexandru Stoian - acuzati ca l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa sa se sustraga de la executarea pedepsei cu inchisoare de 15 ani - este intemeiata pe dispozitiile articolului 139, alineatele (1) si (3) raportat la dispozitiile articolului 148, litera f, Cod de procedura penala, articolul 5, punct 1, litera c, al Conventiei europeana a drepturilor omului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
Vantu,
dosare,
arest,
Parchet,
ICCJ
/actualitate/vintu-turcan-si-stoian-au-dovedit-nu-doar-perseverenta-infractionala-ci-si-ignoranta-7186214
7186214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.