Vine primăvara. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Postat la 03 martie 2012 32 afişări

Administraţia Naţională pentru Meteorologie a difuzat prognoza vremii pentru fiecare regiune geografică şi pentru zona montană până la 15 martie.

BANAT

Temperaturile minime vor fi în general negative până în jurul datei de 11 martie, valorile cele mai scăzute fiind de aşteptat în 7 şi 8 martie. Spre sfârşitul intervalului, minimele vor fi uşor pozitive. Temperaturile maxime vor fi în scădere între 2 şi 6 martie, apoi vor urca spre 10-12 grade C. Precipitaţiile vor fi temporare şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în 2 martie (când vor fi ploi), în 6 martie (ninsori izolat mai însemnate) şi în intervalul 10-15 martie (când vor fi ploi).

CRIŞANA

Temperaturile minime vor fi în general negative până în jurul datei de 12 martie, valorile cele mai scăzute fiind de aşteptat în intervalul 6-8 martie. În ultimele zile, minimele vor fi uşor pozitive. Temperaturile maxime vor fi în scădere între 2 şi 7 martie, apoi vor urca spre 10 grade C. Precipitaţiile vor fi temporare şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în 2 martie (când vor fi ploi), în 6 martie (ninsori în general slabe) şi în intervalul 10-15 martie (când vor fi mai ales ploi).

TRANSILVANIA

Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scăzute între 4 şi 9 martie. Spre finalul intervalului, minimele se vor apropia de -2 grade C. Temperaturile maxime vor avea o tendinţă de scădere până în 7 martie, apo vor fi în creştere, media pe regiune situându-se în ultimele zile în jurul valorii de 8 grade C. Precipitaţiile vor fi temporare şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în 2 martie (când vor fi mixte), 6 şi 7 martie (ninsori slabe, locale) şi în intervalul 10-15 martie (locale, mixte).

DOBROGEA

Temperaturile minime vor fi în general negative până spre 11 martie, cu valorile cele mai scăzute în 6-8 martie. Apoi, minimele se vor situa, în medie, între 0 şi 2 grade C. Temperaturile maxime vor avea valorile cele mai ridicate după data de 9 martie, când media pe regiune va urca spre 10 grade C. Precipitaţiile vor fi temporare şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în 3 martie (izolate, mixte), 6 şi 7 martie (izolate, mixte) şi în intervalul 9-15 martie (ploi).

MARAMUREŞ

Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scăzute între 5 şi 8 martie. Spre finalul intervalului, minimele se vor apropia de 0 grade C. Temperaturile maxime vor avea o tendinţă de scădere până în 6-7 martie, apoi vor fi în creştere, media pe regiune situându-se în ultimele zile în jurul valorii de 8 grade C. Precipitaţiile vor fi temporare şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în 2 martie (predominant ninsori), 7 martie (predominant ninsori) şi în intervalul 10-15 martie (mixte).

MOLDOVA

Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scăzute între 5 şi 8 martie. Spre finalul intervalului, minimele se vor apropia de 0 grade C. Temperaturile maxime vor avea o tendinţă de scădere până în 7 martie, apoi vor fi în creştere, media pe regiune situându-se în ultimele zile în jurul valorii de 8 grade C. Precipitaţiile vor fi temporare şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în 2 martie (local mixte), 7 martie (predominant ninsori) şi în intervalul 10-15 martie (mixte).

MUNTENIA

Temperaturile minime vor fi în general negative. După o uşoară creştere în 3 martie, urmează o răcire, până spre 7-8 martie. Spre finalul intervalului, minimele se vor apropia de 0 grade C. Temperaturile maxime vor avea o tendinţă de scădere între 4 şi 7 martie, apoi vor fi în creştere, media pe regiune situându-se în ultimele zile în jurul valorii de 10 grade C. Precipitaţiile vor fi temporare şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în 6 si 7 martie (local mixte), 10-15 martie (ploi).

OLTENIA

Temperaturile minime vor fi în general negative. După o uşoară creştere în 3 martie, urmează o răcire, până spre 7-8 martie. Spre finalul intervalului, minimele se vor apropia de 0 grade C. Temperaturile maxime vor avea o tendinţă de scădere între 4 şi 7 martie, apoi vor fi în creştere, media pe regiune situându-se în ultimele zile în jurul valorii de 10 grade C. Precipitaţiile vor fi temporare şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în 6 si 7 martie (local mixte), 10-15 martie (ploi).

LA MUNTE

Valorile termice vor fi negative noaptea, având o tendinţă de scădere până spre 8 martie, apoi se vor situa, în medie, în jurul valorii de -6 grade C. Temperaturile maxime vor fi în general negative până spre 11 martie, apoi vor fi uşor pozitive. Temporar se vor semnala ninsori în general slabe, în special în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali. Ninsori mai importante cantitativ se vor înregistra în intervalul 6-8 martie îndeosebi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali. În intervalul 10-15 martie vor fi precipitatii mixte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
prognoza,
munte,
ninsori,
martie,
primavara,
ploi
/actualitate/vine-primavara-cum-va-fi-vremea-in-urmatoarele-doua-saptamani-9367073
9367073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.