Vin ploile? Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Postat la 29 septembrie 2012 20 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 1 octombrie.

BANAT

După 29 septembrie va avea loc un proces de răcire treptată, iar în intervalul 6-8 octombrie valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de 21-22 grade C. Minimele termice vor scădea până în jurul valorii de 10 grade C, la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de ploi, în general slabe cantitativ, va creşte după data de 30 septembrie.

CRIŞANA

Din 29 septembrie, vreme se va răci treptat până la valorii medii ale maximelor apropiate de cele normale, cuprinse între 20 şi 22 grade C, în ultimele zile. Media temperaturilor minime va scădea până la valori medii de aproximativ 9 grade C la sfârşitul intervalului. Vor cădea ploi, în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse, după 29-30 septembrie.

TRANSILVANIA

Din 30 septembrie vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât în perioada 6-8 octombrie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 grade C. Temperaturile minime vor scădea până la 6-8 grade C în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare la 30 septembrie şi, din nou, în jurul datei de 4 octombrie.

MARAMUREŞ

Vremea se va răci, astfel încât în perioada 6-8 octombrie maximele termice vor scădea spre valori medii de 19-20 grade C. Mediile temperaturilor minime vor scădea până la 7-8 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai mare după 29-30 septembrie.

MOLDOVA

În intervalul 29 septembrie-1 octombrie va urma o uşoară răcire, spre 20-21 grade C la valorile diurne şi spre 8-10 grade C la cele nocturne. Ulterior regimul termic se va menţine relativ constant la valori apropiate de cele normale climatologic. Ploi slabe cantitativ şi pe arii restrânse vor fi posibile în a doua parte a intervalului.

DOBROGEA

Temperatura aerului va avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată, atât la valorile maxime cât şi la cele minime, astfel încât spre sfârşitul intervalului maximele se vor situa, în general, între 20 şi 22 grade C. Vremea se va menţine în general frumoasă, probabilitatea de ploaie fiind destul de scăzută.

MUNTENIA

Vremea va fi frumoasă şi caldă până spre sfârşitul lunii septembrie, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 30 grade C şi minime de peste 14 grade C. Scăderea de temperatură din prima decadă a lui octombrie se va asocia cu creşterea probabilităţii de apariţie a ploilor, dar acestea vor fi de scurtă durată şi, în general, slabe cantitativ.

OLTENIA

Prima decadă a lunii octombrie va aduce o răcire, mai pronunţată între 1 şi 4 octombrie. Astfel, spre finalul intervalului, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 22 grade C. Probabilitatea de apariţie a ploii este aproape nulă până la sfârşitul lunii, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.

LA MUNTE

Valorile termice se vor menţine relativ ridicate pentru această perioadă a anului, până la sfârşitul lunii, după care vremea va intra într-un proces de răcire treptată, determinând scăderea maximelor de temperatură spre o medie de 10-12o C şi a minimelor spre 2-4 grade C. Vor fi ploi locale, în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie după data de 30 septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
ploi,
octombrie,
prognoza,
ANM,
racire,
soare,
toamna
/actualitate/vin-ploile-prognoza-meteo-pentru-saptamana-viitoare-10138617
10138617
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.