Viktor Orban, premierul Ungariei: UE ar trebui să creeze "un oraş gigantic pentru refugiaţi" în Libia

Postat la 25 septembrie 2016 127 afişări

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să creeze un "un oraş gigantic pentru refugiaţi" pe coasta Libiei unde să fie procesate solicitările de azil pentru refugiaţii care ajung acolo din alte state africane, relatează Reuters online.

Prezent la Viena, unde a participat la o reuniune a liderilor statelor din zona de sud-est a Europei, premierul ungar a insistat că frontierele externe ale Uniunii Europene ar trebui să fie "în totalitate sub control," inclusiv frontiera mediteraneană, unde Libia are rol indispensabil.

"UE are nevoie de o nouă politică în ceea ce priveşte Libia", a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Situaţia în Libia a degenerat într-un haos politic după pierderea puterii de Muammar Gaddafi, mai multe facţiuni luptând pentru a controla teritoriul libian.

Unitatea Libiei trebuie menţinută, un nou guvern ar trebui creat, care să fie atras într-un acord de cooperare cu UE, a adăugat liderul ungar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
UE,
IMIGRAŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.