Cel puţin 25 de morţi, în urma atacurilor de sâmbătă care au vizat zonele rebele din oraşul Alep

Autor: Mircea Olteanu Postat la 25 septembrie 2016 77 afişări

Cel puţin 25 de civili şi-au pierdut viaţa sâmbătă în urma atacurilor care au vizat zonele controlate de rebeli în estul oraşului sirian Alep, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, iar peste două milioane de civili din oraş nu mai au acces la apă potabilă, scrie AFP pe pagina

Zonele controlate de rebeli în estul oraşului Alep au fost vizate vineri spre sâmbătă de puternice atacuri aeriene şi bombardamente pentru a cincea noapte consecutivă, în timp ce forţele guvernamentale pregătesc o amplă ofensivă menită să recaptureze întregul oraş.

Grupul de monitorizare Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunţat că bilanţul victimelor este de aşteptat să crească pentru că mai există persoane prinse sub dărâmături.

Cel puţin 47 de persoane, inclusiv şapte copii, şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor efectuate vineri.

Peste două milioane de civili din Alep nu mai au acces la apă curentă, după ce bombardamentele efectuate de forţele guvernamentale au avariat o staţie de pompare care alimenta cu apă părţile rebele din oraş, iar drept răspuns, rebelii au oprit o altă staţie de pompare care alimenta întreg oraşul.

UNICEF avertizează că întreruperea alimentării cu apă reprezintă un risc major de sănătate în zonele controlate de rebeli întrucât singurele surse alternative de apă potabilă sunt câteva puţuri contaminate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
RĂZBOI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.