Viktor Orban a denunţat,în SUA,politicile globaliste şi a cerut apărarea "civilizaţiei occidentale"

Autor: Mihai Draghici Postat la 05 august 2022 86 afişări

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a pledat joi seară, în discursul rostit la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC), pentru consolidarea instituţiilor Uniunii Europene şi SUA, în scopul protejării "civilizaţiei occidentale", şi a cerut negocieri SUA-Rusia în conflictul din Ucraina.

Viktor Orban a denunţat,în SUA,politicile globaliste şi a cerut apărarea "civilizaţiei occidentale"

Discursul lui Viktor Orban la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC), desfăşurată în oraşul american Dallas (Texas), s-a intitulat "Modul în care luptăm", conform agenţiei The Associated Press. La eveniment vor participa inclusiv fostul preşedinte american Donald Trump şi alţi membri ai Partidului Republican.

Viktor Orban şi-a început discursul comparând Ungaria cu statul american Texas, afirmând că ţara sa este "asediată zilnic de progresişti şi liberali". "Eu sunt singurul lider politic antiimigraţie de pe continentul european. Noi am fost primii din Europa care ne-am opus imigraţiei ilegale şi am oprit invazia imigranţilor clandestini. Credem că oprirea migraţiei ilegale este necesară pentru protejarea naţiunii noastre", a declarat Viktor Orban, conform cotidianului The Guardian.

Premierul Ungariei a respins criticile referitoare la poziţiile sale intransigente, declarând că Ungaria "a introdus politici de toleranţă zero faţă de rasism şi antisemitism". "Prin urmare, acuzaţiile la adresa noastră sunt ştiri false, iar cei care le fac sunt în mod categoric idioţi. Sunt parte a corporaţiei industriale de ştiri false", a afirmat Viktor Orban.

Liderul de la Budapesta i-a criticat pe politicienii liberali progresişti din SUA, acuzându-i că au încercat să îi oprească discursul. Orban a pledat pentru unitate între politicienii conservatori din Statele Unite şi cei din Ungaria. "Mă urăsc şi mă defăimează pe mine şi pe ţara mea la fel cum vă defăimează şi pe dumnevoastră şi transformările Americii. Ştim cu toţii cum funcţionează. Liberalii progresişti nu au vrut ca eu să fiu aici, pentru că ştiau ce vă voi spune. Mă aflu aici pentru a vă spune că trebuie să ne unim forţele, întrucât ungurii ştiu cum să învingă inamicii pe câmpul de luptă politic", a subliniat Viktor Orban.

Liderul de la Budapesta a vorbit şi despre efectele războiului Rusiei cu Ucraina, subliniind că Ungaria a primit peste un milion de refugiaţi şi cerând negocieri între Washington şi Moscova. "Din punctul meu de vedere, strategia liderilor globalişti escaladează şi prelungeşte războiul, afectând şansele păcii. Fără negocieri americano-ruse nu va fi niciodată pace în Ucraina. Vor muri şi vor suferi din ce în ce mai mulţi oameni, iar economiile noastre vor ajunge pe marginea prăpastiei", a afirmat Viktor Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
ue/sua,
rusia/ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.