Viitorul ţării, subminat de corupţia prezentului. Olimpicii de la liceele de stat, sabotaţi de Ministerul Educaţiei

Postat la 10 ianuarie 2017 175 afişări

Viitorul ţării, subminat de corupţia prezentului. Olimpicii de la liceele de stat, sabotaţi de Ministerul Educaţiei

Multiplul medaliat Codrin Paul Oneci, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, dezvăluie aranjamentele şi intrigile de culise din învăţământul preuniversitar din România

 În aparenţă, statul român, prin ministerul de resort, cel al educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice (MENCS), lasă senzaţia că nu face nici un efort în a le asigura toate condiţiile elevilor din ţară pentru ca aceştia să reprezinte România la diversele olimpiade internaţionale ce se desfăşoară anual, potrivit renasterea.ro

Pe site-ul Ministerului Educaţiei, a fost publicată, recent, lista olimpicilor internaţionali premiaţi de MENCS pentru medaliile obţinute la o serie de competiţii desfăşurate anul trecut, printre premianţi regăsindu-se şi o parte dintre elevii care au participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (OIAA 2016) care s-a ţinut la Bhubaneswar, India, în perioada 9-19 decembrie 2016.

Datorită rezultatelor excelente obţinute de-a lungul anilor la această competiţie, ţara noastră participă la OIAA cu două echipe, România şi România Guest (Invitat), însă MENCS suportă doar costurile de deplasare ale primei echipe, în timp ce elevii din a doua selecţionată trebuie să-şi achite singuri cheltuielile de transport şi de cazare, care, în acest an, au fost de circa 12.000 lei!

Atât în 2015, la ediţia din Indonezia a OIAA, cât şi anul trecut, în India, din echipa România Guest a făcut parte şi timişoreanul Codrin Paul Oneci, actualmente elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, pentru care profesorii săi pregătitori, Dorina Cucu şi Simona Ivaşcu, precum şi directoarea Cerasela Bociu au făcut diligenţele necesare în scopul obţinerii unei finanţări de la Consiliul Judeţean Timiş, în cadrul unor proiecte înscrise în Agenda Culturală.

Restul banilor necesari a fost acoperit din sponsorizări: de la Continental Automotive (în 2015) şi din veniturile proprii ale şcolii (în 2016). 

Cititi mai multe pe www.renasterea.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.