Vicepreşedintele Joe Biden efectuează un turneu în Maroc, Turcia şi Ucraina

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 19 noiembrie 2014 37 afişări

Vicepreşedintele american Joe Biden a plecat marţi de la Washington într-un turneu de cinci zile în Maroc, Ucraina şi Turcia. În Ucraina, Biden se va întâlni cu preşedintele Petro Poroşenko şi premierul Arseni Iaţeniuk, cu care va discuta despre "necesitatea înaintării către formarea unui nou Guvern" şi "încălcarea de către ruşi" a armistiţiului de la Minsk, de la 5 septembrie, potrivit Casei Albe.

În Turcia, întâlnirile vicepreşedintele american cu premierul Ahmet Davutoglu şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan se vor concentra asupra cooperării în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI) şi crizei umanitare provocate de conflictul armat din Siria vecină.

Marocul este prima escală a turneului, în cadrul căreia va discuta despre lupta împotriva jihadiştilor din cadrul SI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
BIDEN,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/vicepresedintele-joe-biden-efectueaza-un-turneu-in-maroc-turcia-si-ucraina-13593576
13593576
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.