Romfilatelia marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 18 noiembrie 2014 43 afişări

Romfilatelia marchează împlinirea unui sfert de secol de la Revoluţia din decembrie 1989 prin emisiunea filatelică "25 de ani de la căderea regimului comunist", alcătuită dintr-un timbru şi o coliţă cu mesaje simbolice.

Oglindă a trecutului şi prezentului, timbrul ilustrează momente semnificative ale istoriei şi culturii naţionale, fiind un important instrument în cunoaşterea României ca popor şi oferind o privire de ansamblu asupra celor mai importante evenimente care au format naţiunea română, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cea mai nouă emisiune de timbre face referire la un moment istoric de importanţă semnificativă pentru poporul român, prin care România a fost readusă, după mai bine de patru decenii, în rândul democraţiilor europene.

Romfilatelia marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 prin emisiunea filatelică "25 de ani de la căderea regimului comunist", alcătuită dintr-un timbru şi o coliţă cu mesaje simbolice, reprezentative atât pentru memoria evenimentelor de acum 25 de ani, cât şi pentru moştenirea acestora şi importanţa sa pentru generaţiile de astăzi şi cele care vor urma.

Timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 14,50 de lei ilustrează în manieră grafică şi simbolică numărul "XXV" menit să marcheze un sfert de secol de la Revoluţia din decembrie 1989. Alegerea scrierii cu cifre romane are o dublă semnificaţie: cifra romană XX este un semn al negării regimului comunist ce vine să anuleze zidul oprimării, iar cifra romană V reprezintă un simbol al victoriei şi al libertăţii câştigate.

Timbrul coliţei cu valoarea nominală de 8,10 de lei ilustrează opera "Aripi" (Monumentul luptei anticomuniste) aparţinând artistului Mihai Buculei, un simbol al luptei împotriva regimului comunist şi, totodată, un omagiu adus sacrificiului în câştigarea democraţiei.

Cele două valori ale emisiunii sunt completate de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă, coliţa dantelată şi întregul poştal.

Începând de joi, emisiunea de mărci poştale "25 de ani de la căderea regimului comunist" va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMFILATELIA,
REVOLUŢIA,
/actualitate/romfilatelia-marcheaza-implinirea-a-25-de-ani-de-la-revolutia-din-decembrie-1989-13586554
13586554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.