Vicepremierul nord-coreean, Choe Yong Gon, a fost executat, susţine presa sud-coreeană

Autor: Mihai Draghici Postat la 12 august 2015 129 afişări

Vicepremierul Coreei de Nord, Choe Yong Gon, a fost executat prin împuşcare în luna mai, pentru că ar fi contestat politicile preşedintelui Kim Jong Un, afirmă surse citate de agenţia sud-coreeană Yonhap.

Choe Yong Gon, în vârstă de 63 de ani, a fost executat pentru că ar fi criticat politicile liderului suprem, Kim Jong Un, şi pentru ineficienţă profesională.

Choe, care fusese numit vicepremier în iunie 2014, a fost văzut ultima dată în public în decembrie 2014.

Dacă informaţiile privind execuţia se vor confirma, Gon ar fi al doilea oficial de rang înalt executat în Coreea de Nord anul acesta.

În mai, serviciile secrete sud-coreene au anunţat că Hyon Yong-chol, ministrul nord-coreean al Apărării, a fost executat cu un tun de artilerie pentru lipsă de loialitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE NORD,
EXECUŢIE,
/actualitate/vicepremierul-nord-coreean-choe-yong-gon-a-fost-executat-sustine-presa-sud-coreeana-14673233
14673233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.