Ea este vocea lui Siri, asistentul sistemului de operare iOS

Postat la 12 august 2015 2067 afişări

Ea este vocea lui Siri, asistentul sistemului de operare iOS

Siri este asistenul sistemului de operare al iPhone-urilor,  care răspunde la întrebările şi cererilor utilizatorilor. În spatele tehnologiei dezvoltate de Apple se află Susan Benett, un artist vocal, a cărei voce este auzită de milioanele de posesori de iPhone-uri.

Siri a fost introdus pentru prima oară în iPhone 4s, în octombrie 2011, însă înregistrările originale  au fost realizate în 2005.

"În iulie 2005 am citit şi am înregistrat timp de patru ore pe zi tot felul de propoziţii şi fraze, cât să cuprind toate combinaţiile de consoane, vocale şi silabe astfel încât software-ul să poată forma orice propoziţie în limba engleză", a spus ea pentru CNN.

Susan Benett nu fusese anunţată că ea este vocea noului asistent al iPhone 4S. "Un prieten m-a sunat şi mi-a spus că încerca noul iPhone şi mi-a recunoscut vocea. M-am dus într-un magazin Apple şi mi-am recunoscut vocea imediat. M-am simţit ciudat, am fost flatată că am fost aleasă de Apple, dar şi puţin ciudat pentru că nu am fost anunţată înainte.", a mărturisit ea pentru The Guardian.

"Oamenii nu mă recunosc ca fiind Siri pentru că vocea mea, nu este la fel de adâncă ca a lui Siri. Pe lângă asta, vocea lui Siri încă este puţin robotică", a adăugat ea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ea-este-vocea-lui-siri-asistentul-sistemului-de-operare-ios-14673118
14673118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.