Viaţa regilor africani cu zeci de neveste şi sute de copii - GALERIE FOTO

Autor: Florin Casota Postat la 04 noiembrie 2016 3874 afişări

Abumi II este al 11-lea rege al Bafut, Camerun şi are aproape 100 de neveste. Nu toate au fost ale lui de la început. Conform tradiţiei atunci când un rege moare succesorul său moşteneşte toate nevestele acestuia apoi se căsătoreşte cu reginele sale, scrie CNN

"Reginele joacă un rol important în această societate deoarece contribuie la modelarea viitorului rege", a spus Prinţul Nickson. "În spatele fiecărui om de succes trebuie să se afle o femeie foarte fermă", spune şi a treia nevastă a lui Abumbi, Regina Constance.

"Potrivit tradiţiei noastre, atunci când un prinţ devine rege nevestele mai învârstă rămân pe lângă rege pentru a-l învăţa tradiţiile deorece acesta nu le ştie", mai spune ea.

Deşi este legală poligamia, căsătoriile poligame sunt din ce în ce mai puţine pe continentul african. Asta datorită schimbărilor valorilor oameni, răspândirea creştinismului, dar şi datorită costurilor de viaţă tot mai mari.

"Rolul meu este să îmbin valorile moderne şi pe cele tradiţionale şi să am grijă ca cultura noastră să nu fie distrusă. Fără cultură nu eşti o fiinţă umană, ci un animal. Aşadar această instituţie a regalităţii face parte din cultura noastră", spune Fon Abumbi II, care a condus Bafut timp de 47 de ani.

Aşadar modul de viaţă al regilor este provocat pe de o parte de tradiţie, pe de altă parte de modernitate. Regele Zofoa III spune că deşi a moştenit 72 de neveste şi peste 500 de copii după moartea tatălui său se consideră un rege foarte modern. "Ca să conduci un regat în prezent trebuie să fii educat deorece lucrurile se mişcă foarte repede. CUm se spune, educaţia este lumina, ignoranţa este întunericul"

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.