Viaţă nouă pentru haine vechi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 aprilie 2019 75 afişări

Datul hainelor la prefăcut în speranţa prelungirii duratei lor de viaţă era cândva o soluţie la care apelau cei strâmtoraţi financiar.

Viaţă nouă pentru haine vechi

Între timp însă, purtatul de articole vestimentare „reciclate” a devenit un simbol al unei situaţii financiare bune, ba mai mult, al grijii pentru mediul înconjurător. O companie care se remarcă în domeniu este Atelier & Repairs, din apropiere de Los Angeles, întemeiată de un italian cu experienţă în industria modei, scrie LA Times. Atelier & Repairs se mândreşte cu faptul că scapă tone de haine de la aruncat, reparându-le sau prefăcându-le cu elemente şi cusături vii.

Prin acest proces trec cămăşi, blugi, sacouri, tricouri, poncho-uri şi nu numai. Pe multe dintre ele se regăsesc petice frumos colorate, cum ar fi, de exemplu, o gamă de uniforme de camuflaj cu petice florale pentru a le îmblânzi, magazinul firmei schimbând-şi periodic aspectul pentru a surprinde clienţii dispuşi să dea câteva sute de dolari pe un produs. Magazinul Atelier & Repairs atrage, datorită faptului că utilizează materiale reciclate, chiar şi reprezentanţi ai unor mari magazine de modă de lux, care mai trec din când în când să vadă ce noutăţi au mai apărut. Pe lângă propriile creaţii, Atelier & Repairs lucrează şi, cum s-ar spune, cu materialul clientului, reparând sau prefăcând contra cost haine şi accesorii ca eşarfele. Pe lângă afacerea cu haine, firma mai are un atelier la Londra unde realizează tapiserii pentru retaileri de modă şi decoraţiuni de lux. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
haine,
viata,
financiar,
atelier,
prelungire,
solutie,
speranta,
moda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.