Viaţa fabuloasă a hackerului milionar (GALERIE FOTO)

Autor: Ana Raduta Postat la 23 ianuarie 2012 115 afişări

La doar o zi după ce MegaUpload.com a fost închis de FBI, a fost dezvăluită informaţia potrivit căreia Kim Schmitz, hackerul neamţ care a fondat site-ul, ar fi câştigat în ultimii zece ani aproximativ 100 de milioane de dolari, din activităţile de piraterie.

Megaupload.com era cunoscut internauţilor ca un site care permitea încărcarea şi descărcarea de filme, muzică, jocuri şi alte aplicaţii digitale. Schmitz a câştigat bani stimulând utilizatorii site-ului să plătească abonamente lunare pentru o mai bună viteză de descărcare şi o capacitate mai mare de stocare.

Potrivit fishki.net, strategia lui Schmitz a fost una câştigătoare, de vreme ce ajunsese să trăiască precum un rege, în reşedinţa lui din Noua Zeelandă. Acesta deţinea cea mai scumpă casă din ţară, evaluată la 36 de milioane de dolari. Avea, de asemenea, o colecţie impresionantă de maşini, care număra un Lamborghini, un Maserati, un Rolls Royce Phantom şi 15 Mercedes Benz. Avea şi un iaht de lux, evaluat la 9,6 milioane de dolari, precum şi o colecţie de obiecte de artă realizate de Christian Colin.

O parte din bani a fost făcută şi pe cale legală, atunci când Schmitz şi-a vândut pentru câteva milioane de dolari compania anti-hacking DataProtect. La scurt timp însă, a ajuns la închisoare, sub acuzaţia de insider trading pentru compania Letsbuyit. A fost arestat alături de olandezul Bram van der Kolk, considerat creierul tehnic din spatele megaUpload.

Dacă acuzaţiile recente de piraterie vor fi dovedite, Schmitz şi-ar putea petrece următorii şase ani în spatele gratiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
haker,
MegaUpload.com,
Kim Schmitz
/actualitate/viata-fabuloasa-a-hackerului-milionar-galerie-foto-9169125
9169125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.