Viata e in alta parte

Postat la 31 ianuarie 2006 9 afişări

Dincolo de crize marunte si mari scandaluri politice, in Romania se mai intampla ceva. Zice Andrei Plesu: "Europa nu e o cursa cu obstacole. Nu e ceva la distanta. E ceva care dormiteaza in interiorul nostru".

Dincolo de crize marunte si mari scandaluri politice, in Romania se mai intampla ceva. Zice Andrei Plesu: "Europa nu e o cursa cu obstacole. Nu e ceva la distanta. E ceva care dormiteaza in interiorul nostru". Andrei Plesu a rostit aceste cuvinte la prima sa iesire in public dupa demisia din functia de consilier prezidential - la aniversarea a 10 ani de la infiintarea Colegiului Noua Europa (NEC).

"Acesta este rezultatul efortului de a trezi Europa latenta din Bucuresti." In cei zece ani de existenta, NEC a primit donatii de 9 milioane de euro. NEC ofera burse de un an, suficient de substantiale, unui numar de zece cercetatori de prima mana, din orice domeniu, care pot astfel sa se dedice exclusiv cercetarii stiintifice. Printre cei 139 de conferentiari NEC s-au aflat nume precum Jacques Derrida sau Adam Michnik, iar printre bursieri, H.-R. Patapievici, Sorin Vieru, Mircea Cartarescu sau Mihai-Razvan Ungureanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/viata-e-in-alta-parte-2510059
2510059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.