Vezi aici care sunt singurele doua judete din Romania care au avut crestere economica in timp ce tot restul tarii era in recesiune

Postat la 15 iulie 2011 9 afişări

In 2009 si 2010 economia romaneasca s-a prabusit, mai intai cu 7,1% din PIB apoi cu 1,3% din PIB. Desi taierea salariilor s-au deprecierea lor din cauza inflatiei precum si somajul au afectat toate judetele din Romania, statistic, nu toata tara a fost in recesiune. In perioada 2009 - 2010 judetele Arges si Cluj au fost singurele din Romania care au avut crestere economica, respectiv apreciere reala a PIB, in ambii ani in care economia nationala s-a prabusit, conform datelor Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).

Astfel, in timp ce in 2009 economia nationala a scazut cu 7,1% din PIB, cea a judetului Arges a crescut cu 3,9% din PIB-ul local iar cea a Clujului cu 0,5%. In 2010, cand economia nationala a scazut cu 1,3% din PIB, cea judeteana a Argesului a crescut cu 4,6% din PIB-ul local iar a Clujului cu 1,5%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Comisiei Nationale de Prognoza,
PIB,
judete
/actualitate/vezi-aici-care-sunt-singurele-doua-judete-din-romania-care-au-avut-crestere-economica-in-timp-ce-tot-restul-tarii-era-in-recesiune-8498754
8498754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.