Veşti proaste pentru toţi şoferii. În următorii ani vom plăti o nouă taxă

Postat la 22 iulie 2020 3539 afişări

Veşti proaste pentru toţi şoferii. În următorii ani vom plăti o nouă taxă

Ministrul german al Transporturilor Andreas Scheuer îşi propune să introducă taxe de autostradă pentru toate autovehiculele dini Europa, în timpul preşedinţiei Uniunii Europene a ţării, arată un proiect de document văzut de Reuters.

În decurs de opt ani, aproape toate vehiculele, inclusiv camioanele, autoutilitarele şi maşinile, ar trebui să plătească taxe de autostradă, conform proiectului de directivă UE privind taxele.

„În ceea ce priveşte statele membre care au stabilit deja un sistem de taxare, taxele sunt percepute tuturor vehiculelor, cu excepţia autocarelor şi autobuzelor”, se arată în documentul pe care Scheuer doreşte ca ministerele germane să îl aprobe miercuri.

Proiectul ar deveni astfel o propunere oficială a Germaniei pentru preşedinţia sa, care a început la 1 iulie.

Oficiali guvernamentali au declarat pentru Reuters că unele ministere germane ar dori să îngheţe proiectul, chiar dacă acesta este văzut ca o măsură de protejare a climei.

Proiectul este deosebit de sensibil pentru ministerele conduse de social-democraţi (SPD), care împart puterea cu conservatorii Angelei Merkel şi au criticat mult timp taxele auto.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxe,
autostrada,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.