Veşti proaste pentru şoferi: Au de plătit o nouă taxă în Bucureşti

Postat la 14 februarie 2018 234 afişări

Primăria Capitalei are în plan să introducă o taxă auto pentru centrul Capitalei, având ca scop gestionarea traficului din zona centrală, dar şi reducerea efectelor poluării, conform Planului de Calitate a Aerului în Municipiul Bucureşti pentru perioada 2018-2022, publicat recent pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Veşti proaste pentru şoferi: Au de plătit o nouă taxă în Bucureşti

Potrivit PMB, cea mai mare pondere în ceea ce priveşte poluarea din Capitală o reprezintă traficul aglomerat, urmat de încălzirea rezidenţială.

„Restricţionarea accesului auto în perimetrul del­i­mi­tat în interiorul zonei cen­trale a Ca­pitalei prin identificarea şi im­ple­mentarea unui sistem de ta­x­are sau de uti­lizare vignete“, se arată în do­cu­mentul citat.

La începutul acestei săptămâni, Primăria Capitalei a organizat o şedinţă de dezbatere publică a Planului de Calitate a Aerului în Municipiul Bucureşti, în care au fost prezentate principalele măsuri ale municipalităţii cu privire la reducerea poluării din Bucureşti.

„După ce s-au adunat păreri despre Planul de Calitate a Aerului în dezbaterea publică, urmează să fie revizuit şi apoi aprobat de Consiliul General, apoi unele dintre aceste măsuri trebuie aprobate printr-o hotărâre expresă a Consiliului“, a spus Cătălin Deaconescu, consilier general din partea PNL.

În documentul citat nu se menţionează explicit care sunt autoturismele care vor fi vizate de această măsură, însă se arată faptul că în Bucureşti predomină auto­ve­hiculele care func­ţio­nează cu norme de poluare EURO 4, acestea re­prezentând peste 45% din total.

De asemenea, do­­­cumentul men­ţio­­nează in­tro­du­cerea unui sistem de transport pu­blic care să lege zo­nele de interes din centrul Ca­pitalei, cât şi utili­zarea unui sistem de se­maforizare pentru a restricţiona şi redistribui accesul din şi în peri­metrul zonei centrale a oraşului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.