Vesnic sanatos si frumos. 10 alimente pe care veganii nu le pot manca

Autor: Ioana Mihai Postat la 26 ianuarie 2011 44 afişări

Actrita Alicia Silverstone a scris o carte despre aceasta dieta pe care o urmeaza. Un Bill Clinton mai slab tine titlurile ziarelor despre felul in care tine aceasta cura; toti prietenii fiicei lui Clinton, Chelsea, au tinut dieta – cel putin in ziua nuntii ei, conform unui articol din The Daily Green News blog.

Tot mai multi oameni aleg acest tip de alimentatie, iar numarul de carti aparute pe baza acestui subiect sprijina din plin ideea. Dar ce inseamna aceasta dieta, mai precis? Veganii, ca si vegetarienii, nu mananca niciodata carne.

Dar veganii sunt si mai stricti, respingand nu doar carnea, ci si pestele si fructele de mare (pe care unii vegetarieni le mananca), ouale, laptele si produsele lactate - adica orice aliment de origine animala.

Vegetarienii si veganii trebuie sa aiba grija sa-si asigure insa un aport suficient de vitamina B 12 si proteine, dar asemeni oricui, pot obtine toti nutrientii de care au nevoie dintr-o alimentatie variata, spun nutritionistii.

"Este mai putin vorba despre ce tipuri de mancaruri nu pot manca veganii, si mai mult despre ingredientele pe care le contin", spune Michael Parrish Dudell, un blogger care scrie adesea despre celebritatile care urmeaza acest tip de dieta. El insusi este vegan de aproape 10 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimente,
sanatos,
frumos
/actualitate/vesnic-sanatos-si-frumos-10-alimente-pe-care-veganii-nu-le-pot-manca-7922080
7922080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.