Veniturile Sunimprof Rottaprint în 2018 se apropie de 100 milioane de lei

Autor: Andra Stroe Postat la 28 februarie 2019 49 afişări

Sunimprof Rottaprint, tipografia flexografică producătoare de etichete autoadezive şi ambalaje flexibile din România, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, în creştere cu 9 procente faţă de anul precedent.

Veniturile Sunimprof Rottaprint în 2018 se apropie de 100 milioane de lei

Pentru anul 2019, reprezentanţii companiei estimează acelaşi ritm de creştere a afacerilor şi investiţii de peste un milion şi jumătate de euro în infrastructură şi tehnologie.

Principalele investiţii realizate de companie în 2018 au constat în achiziţia şi implementarea unui nou sistem ERP personalizat pentru domeniul tipografic, sistem în care Sunimprof Rottaprint operează în prezent, şi care permite o mai bună organizare a fluxului de producţie, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite de companie. De altfel, Sunimprof Rottaprint continuă planul major de investiţii dezvoltat începând cu 2013, când compania şi-a propus să investească circa 18 milioane de euro în tehnologie şi software până în 2021.

Potrivit datelor companiei, numărul total de clienţi Sunimprof Rottaprint a crescut în 2018 cu aproximativ 6% faţă de anul precedent. Ponderea clienţlor străini a ajuns în 2018 la circa un sfert din totalul portofoliului, compania exportând anul trecut în ţări precum Belgia, Franţa, Germania, Israel, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Statele Unite, Ungaria sau Elveţia.

Anul trecut, cele mai solicitate produse din oferta Sunimprof Rottaprint au fost etichetele autoadezive, înregistrând pondere de peste 55%, fiind urmate de produsele din folie, precum ambalajele flexibile, etichetele wrap around şi shrink sleeve, care ocupă un loc important în portofoliul companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
cifra de afaceri,
tehnologie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.