Veniturile Orange, in scadere cu 7,8% anul trecut

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 24 februarie 2011 21 afişări

Operatorul de telecomunicatii Orange Romania a raportat venituri de 973 de milioane de euro pentru 2010, cu 7,8% sub nivelul de peste un miliard de euro inregistrat anul trecut.

In ultimul trimestru al anului trecut, veniturile s-au cifrat la 243 de milioane de euro, cu putin sub nivelul din perioada iulie-septembrie 2010, cand Orange a avut venituri de 246 de milioane de euro.

"In 2010 am facut progrese importante. Am reusit sa stabilizam ritmul de scadere care a incetinit, atat de la an la an, cat si de la trimestru la trimestru", a spus Thierry Millet, directorul executiv al Orange Romania, intr-un comunicat de presa.

Astfel, evolutia financiara anuala s-a imbunatatit cu peste patru puncte procentuale, iar cota valorica de piata a companie a crescut in comparatie cu 2009, dupa cum sustine seful companiei.

La finalul anului trecut, Orange avea 10,5 milioane de clienti, reusind sa atraga peste 60.000 de clienti noi in ultimele trei luni. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, baza a scazut cu 5%, in principal din cauza evolutiei negative a clientilor de cartele preplatite si a incasarilor generate de acestia. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 83,1 euro.

"Cele mai vizibile efecte ale degradarii climatului economic asurpa bazei de clienti se observa pe segmentul PrePay. Totusi, evolutia abonatilor a fost multumitoare, baza continuand sa se stabilizeze, iar rata de reziliere a contractelor diminuandu-se fata de perioada anterioara crizei", a mai spus Millet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Orange,
venituri,
operator,
/actualitate/veniturile-orange-in-scadere-cu-7-8-anul-trecut-8008280
8008280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.