Veniturile Facebook la trei luni au urcat cu 72%, la 2,5 mld. dolari, profitul a crescut de trei ori

Postat la 24 aprilie 2014 38 afişări

Facebook a raportat venituri de 2,5 miliarde de dolari pentru primul trimestru al anului, în urcare cu 72%, şi un profit net de 642 milioane de dolari, triplu faţă de nivelul din perioada corespunzătoare din 2013, datorită creşterii puternice a afacerilor în zona publicităţii pe platforme mobile.

Veniturile Facebook la trei luni au urcat cu 72%, la 2,5 mld. dolari, profitul a crescut de trei ori

 Platformele mobile au generat 59% din veniturile din publicitate ale Facebook în perioada ianuarie-martie, împingând veniturile şi profitul reţelei de socializare cu mult peste estimările analiştilor, transmite Bloomberg.

Acţiunile companiei au urcat cu până la 6% în prelungirea şedinţei oficiale de tranzacţionare de miercuri pe bursa de la New York, semnalând că Facebook îşi va continua ascensiunea după ce şi-a dublat capitalizarea de piaţă în ultimul an.

Directorul financiar executiv al Facebook, David Ebersman, şi-a anunţat marţi demisia. Ebersman a ajutat compania să-şi revină după listarea dezastruoasă la bursă şi să atingă o capitalizare de piaţă de 160 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/veniturile-facebook-la-trei-luni-au-urcat-cu-72-la-2-5-mld-dolari-profitul-a-crescut-de-trei-ori-12515589
12515589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.