Vânzările de Galaxy au mărit cu 50% profitul Samsung

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 aprilie 2013 30 afişări

Samsung Electronics a raportat un profit operaţional de 7,7 miliarde de dolari pentru primul trimestru al acestui an, în urcare cu peste 50%, datorită creşterii vânzărilor de telefoane Galaxy pe pieţele emergente.

Vânzările de Galaxy au mărit cu 50% profitul Samsung

Rezultatele preliminare raportate de grupul sud-coreean, cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, arată că vânzările au avansat la 45,9 miliarde dolari în primele trei luni din acest an, o creştere de 14,8%. Totodată, profitul operaţional a crescut la 7,7 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor.

Divizia de telefoane mobile s-a menţinut cea mai profitabilă unitate a Samsung la începutul acestui an, după ce a generat anul trecut 67% din profitul operaţional. Modelele mai ieftine din gama Galaxy au înregistrat vânzări mai mari pe pieţele emergente, în completarea succesului obţinut de smartphone-urile mai scumpe.

Compania a prezentat în luna martie smartphone-ul Galaxy S4, cu un ecran mai mare, cameră şi procesor mai performante şi numeroase îmbunătăţiri software. Telefonul va fi lansat pe piaţă spre sfârşitul lunii aprilie.

Samsung a planificat pentru acest an încă două lansări de smartphone-uri premium - o nouă versiune a Galaxy Note şi un model cu sistemul de operare Tizen, sprijinit de Intel. Piaţa telefoanelor mobile a crescut anul trecut cu aproape 12%, la vânzări de 358 miliarde de dolari, potrivit estimărilor companiei de cercetare IDC.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-de-galaxy-au-marit-cu-50-profitul-samsung-10718276
10718276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.