Valoarea de piaţă a Netflix a crescut cu 25 de miliarde într-o singură zi. Acţiunile, pe plus cu 66% în prima jumătate a anului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 27 august 2020 46 afişări

Valoarea de piaţă a Netflix a crescut cu 25 de miliarde într-o singură zi. Acţiunile, pe plus cu 66% în prima jumătate a anului

Acţiunile Netflix au crescut cu 12% miercuri, 26 august, adăugând 25 de miliarde de dolari în valoarea de piaţă a platformei de streaming. Rezultatele vin după ce un sondaj a arătat că o bună parte din utilizatorii câştigaţi în timpul carantinei intenţionează să îşi prelungească abonamentul, conform Business Insider.

Acţiunile s-au oprit la pragul de 547,53 de dolari, foarte aproape de recordul absolut în valaore de 548,53 de dolari.

Sondajul, realizat pe 25 august de compania Piper Sandler, susţine că 41% din clienţii câştigaţi pe timpul perioadei de carantină plănuiesc să folosească serviciul după ce vor fi ridicate complet măsurile de distanţare socială.

Prin comparaţie, doar 28% dintre cei chestionaţi intenţionează să folosească în continuare Amazon Prime Video. Între timp, Disney Plus şi HBO Max au înregistrat rezultate de 17 şi, respectiv, 7%.

Netflix a câştigat 10,1 milioane de abonaţi în T2, cu mult peste cei 2,7 milioane din aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada iulie-septembrie, compania estimează o creştere de 2,5 milioane de clienţi.

Acţiunile serviciului de streaming au crescut cu 66% în 2020 pe măsură ce investitorii continuă să vadă compania ca pe un câştigător indiscutabil al perioadei de lockdown.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
netflix,
crestere,
actiuni,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.