Vaccinul lui Vladimir Putin împotriva coronavirusului „a fost aprobat după teste pe doar 38 de persoane”. Ce arată documentele oficiale

Postat la 12 august 2020 58 afişări

Vaccinul lui Vladimir Putin împotriva coronavirusului „a fost aprobat după teste pe doar 38 de persoane”. Ce arată documentele oficiale

Putin a declarat ieri că Rusia a înregistrat primul vaccin din lume contra Covid. Oamenii de ştiinţă l-au criticat ieri pe Putin pentru această mişcare „nechibzuită şi imprudentă”, despre care spun că ar putea agrava pandemia dacă vaccinul se va dovedi periculos sau ineficient.

Rapoarte din Rusia susţin că nu există „studii clinice” care să demonstreze eficacitatea acestuia.

Se pare că voluntarii au avut mai multe reacţii adverse, printre care febră, durere şi inflamaţii.

Mult-trâmbiţatul vaccin rusesc a fost înregistrat după doar 42 de zile de cercetări, afirmă agenţia de ştiri Fontanka, citată de Daily Mail - şi eficienţa acestuia este „necunoscută”. Vaccinul împotriva coronavirusului lui Vladimir Putin a fost înregistrat după teste pe doar 38 de persoane şi provoacă reacţii adverse, printre care durere şi umflături, potrivit documentelor oficiale.

Unul dintre documentele prezentate pentru înregistrare spune că „nu au fost efectuate studii clinice care să studieze eficacitatea epidemiologică”, în ciuda afirmaţiilor lui Putin că vaccinul a trecut „toate testele necesare”.

Există îndoieli şi cu privire la capacitatea vaccinului de a crea suficienţi anticorpi. Testele au arătat că în a 42-a zi după vaccinare voluntarii au avut anticorpi sub nivelul mediu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
vladimir putin,
documente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.