Vaccinul împotriva Omicron, în primăvara anului viitor. Declaraţia Pfizer

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 decembrie 2021 55 afişări

Compania farmaceutică Pfizer confirmă că vaccinul adaptat la varianta Omicron va fi disponibil în primăvara anului viitor.

Vaccinul împotriva Omicron, în primăvara anului viitor. Declaraţia Pfizer

Într-un interviu publicat marţi de „Blick”, citat în presa italiană, Sabine Bruckner, şefa Pfizer Elveţia, spune că grupul farmaceutic lucrează pe două fronturi: studiază eficacitatea vaccinului actual împotriva variantelor care apar şi, simultan, lucrează la o nouă versiune a vaccinului.

Ceea ce se ştie acum este că, după doza booster, protecţia împotriva bolii cauzate de varianta Omicron este de 25 de ori mai mare la adulţi. Prin urmare, a treia doză are un sens - în special pentru a proteja împotriva unei evoluţii severe a bolii, a spus Bruckner.

Între timp, un studiu coordonat de Universitatea din Köln susţine că administrarea celei de-a treia doze de vaccin conferă o protecţie împotriva variantei Omicron comparabilă cu cea obţinută cu două doze împotriva versiunii originale a virusului SARS-CoV-2.

Şi Moderna a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va începe să lucreze din ianuarie la o adaptare a vaccinului său împotriva Omicron. Vicepreşedintele Moderna, Dan Staner, spunea că, dacă rezultatele vor fi bune, va fi nevoie de câteva luni până când serul va fi disponibil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pfizer,
omicron,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.