USR a pierdut procesul intentat primarului Capitalei, Gabriela Firea

Autor: Departamentul Social Postat la 06 decembrie 2019 43 afişări

USR a pierdut procesul intentat primarului Capitalei, Gabriela Firea

USR a pierdut procesul intentat primarului general Gabriela Firea, intentat în 2017, pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Gabriela Firea a fost dată în judecată în iunie 2017 de către Roxana-Sanda Wring, Ana-Maria Ciceală, Alexandru Valeriu Gâdiuţă şi Uniunea Salvaţi România (USR), pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, prin formularea de afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi mincinoase.

Reprezentanţii USR au solicitat şi daune morale în valoare totală de 500.000 lei.

„Doi ani în care Uniunea Salvaţi România, Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria şi Gâdiuţă Alexandru Valeriu au sperat că vor primi de la Gabriela Firea câte 125.000 de lei, daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine privată. Tribunalul Bucureşti a respins integral cererea de chemare în judecată, stabilind că nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale. Aşadar, dosarul nr. 21166/3/2017 se închide după doi ani de zbateri din partea celor patru reclamanţi”, a spus vineri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Concret, instanţa a stabilit că declaraţiile formulate în mass-media de către Firea, după incidentul din data de 8 iunie 2017, când un grup de persoane a pătruns în sediul Primăriei Bucureşti şi ulterior în sala unde avea loc şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, nu au caracterul unei fapte ilicite, nefiind formulate cu rea-credinţă, ci doar cu scopul de a exprima opinia personală a Gabrielei Firea.

De asemenea, instanţa arată că reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
proces,
gabriela firea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.