Uşa secretă a lui Marck Zuckerberg. Cât costă protecţia unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii

Autor: Ioana Matei Postat la 08 martie 2019 187 afişări

Uşa secretă a lui Marck Zuckerberg. Cât costă protecţia unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii

La începutul anului 2010, Marck Zuckerberg nu era mereu păzit de o echipă de securitate. „Avea în jur de 20 de ani şi dezvolta o platformă despre care credea că este într-adevăr bună... la vremea respectivă nu se punea problema că ar putea fi urât de cineva”, spuneau surse pentru Business Insider într-un articol al publicaţiei americane care vizează modul în care este asigurată protecţia fondatorului Facebook. De atunci, totuşi, situaţia miliardarului s-a schimbat, iar odată cu transformarea afacerii sale, a devenit necesară şi protecţia sa de către o echipă de specialitate de securitate similară cu a unui şef de stat mai degrabă decât a unui inginer de 34 de ani.

Publicaţia internaţională Business Insider a vorbit cu foşti şi actuali angajaţi ai organizaţiei Facebook Global Security şi cu alte persoane familiarizate cu chestiunea securităţii în cazul lui Marck Zuckerberg, au obţinut documente interne ale companiei şi au cercetat documente ale Facebook legate de securitatea în cadrul corporaţiei.

Aceste surse descriu provocările logistice sofisticate legate de protejarea zecilor de mii de angajaţi în fiecare zi şi lupta zilnică pe care o au aceştia pentru protejarea unei multinaţionale controversate - precum şi a provocărilor legate de protejarea unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii.

Ofiţeri de securitate înarmaţi păzesc constant casele lui Zuckerberg din zona Bay Area, San Francisco şi cel puţin una dintre acestea este prevăzută cu o „cameră de panică”. Dacă merge la un bar, echipa lui merge acolo înainte pentru a se asigura că Zuckerberg poate să meargă acolo în siguranţă. Membrii echipei de securitate îi vor studia pe noii doctori şi îi vor evalua pe instructorii săi în situaţia în care Zuckerberg ar avea un nou hobby. Este condus peste tot, iar echipa lui de securitate monitorizează traficul şi îi ajustează traseul în funcţie de acesta. De altfel, înainte să devină celebru, Zuckerberg nu era un şofer prea bun, scrie Business Insider.

Nu are un birou pe colţ, ca în situaţia multor executivi de top, ci unul aflat în mijlocul angajaţilor săi; totuşi în timp ce stă la birou, ofiţerii săi de securitate stau lângă el.

Are de asemenea acces la o sală de conferinţă din sticlă rezistentă la gloanţe, prevăzută şi cu un buton de panică. Există un zvon în rândul angajaţilor potrivit căruia ar avea şi un „tunel de panică” prin care echipa sa de securitate ar putea să îl evacueze într-o situaţie de urgenţă. Acesta ar începe în podeaua sălii de conferinţe şi ar conduce către garaj; Facebook a refuzat să comenteze pe această temă, potrivit Business Insider.

În prezent, mai mult de 70 de oameni sunt în echipa de protecţie a Facebook, condusă de fostul agent special din serviciile secrete ameriane Jill Leaves Jones. În iulie 2018, boardul Facebook a aprobat un buget de securitate de 10 milioane de dolari pentru Marck Zuckerberg şi familia sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
securitate,
zuckerberg,
costuri,
facebook

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.